Спеціальність 181 "Харчові технології"
Архіпов В.В., Іванникова Т.В., Архіпова А.В. Ресторанна справа: асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані, Київ, Фірма "ІНКОС", 2007.
Давидова, О. Ю. Управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві: навч. посібник / О. Ю. Давидова, І. М. Писаревський, Р. С. Ладиженська; Харк. нац. акад. міськ. госп-ва. – Х. : ХНАМГ, 2012. – 414 с.
Головко, Л. І. Кухня народів світу : навч. посіб. зі спеціальності «Туристичне обслуговування» для ВНЗ І-ІІ рівня акредитації / Л. І. Головко ; ВСП Бердянський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2013. – 65 с.
Костенко, В. І. Технологія виробництва молока і яловичини. Практикум : навч. посіб. / В. І. Костенко. - К. : ЦУЛ, 2013. - 400 с.
Капліна, Т. В.Технологія продукції ресторанного господарства. Полтавська кухня : навч. посіб. / Т. В. Капліна, О. А. Білоусько, Н. І. Шаповал та ін. – К. : Центр учбової літератури, 2008. – 280 с.
Янчева, М. О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса та м’ясопродуктів : навч. посіб. / М. О. Янчева, Л. В. Пешук, О. Б. Дроменко. — К. : Центр учбової літератури, 2009. — 304 с.
Cирохман, І. В. Якість і безпечність зерноборошняних продуктів : навч. посіб. / І. В. Cирохман, Т. М. Лозова. – К. : Центр навчальної літератури, 2006. – 384 с.
Сорокина, А. В. Организация обслуживания в гостиницах и туристских комплексах : учеб. пособ. / А. В. Сорокина. - М. : Альфа-М, 2009. - 304 с.
Круль, Г. Я. Основи готельної справи : навч. посіб. / Г. Я. Круль. - К. : ЦУЛ, 2011. - 368 с.
Санітарія та гігієна ресторанного господарства [Електронний ресурс] : методичні вказівки до викон. лаборатор. робіт для студ. спец. 6.091700 "Технологія харчування", напряму 0917 "Харчова технологія та інженерія" ден. форми навч. / уклад. М. Ф. Корягіна, І. П. Ситник. - К. : НУХТ, 2009. – 16 с.
Безпека прод сировини
Збірник рецептур від Є.Клопотенка
Організація і техніка обслуговування
Організація ресторанної справи
Збірник рецептур 1982 р.
Збірник технологічної документації
Шумило "Технологія приготування їжі"
Будівельні норми. Будинки і споруди
Нутриціологія. Загальна нутриціологія
Устаткування підприємств громадського харчування Н.П. Саєнко Т.Д. Волошенко
Спеціальність 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"
Шалева О.І. Електронна комерція. Навч. посіб. – К.: Центр учбової літератури, 2011. – 216 с.
Осовська Г.В.,Осовський О.А. Основи менеджменту: Навч.посібник - К.: "Кондор", 2006.- 664 c.
Основи менеджменту. Саюн О.В.:Навч. посібник - Черкаси, 2014. - 216 с
Кравченко В.О. Основи менеджменту: Навч.посібник. – Одеса: Атлант, 2012 р. – 211 с.